CONTACT

De tuin van de smid
Park Cronesteyn
Polderpad 8
2322 LB Leiden
071 7501796

 

Openingstijden

Dagelijks van 10.00 uur tot 17.00 uur, Keuken gesloten om 16.00 uur.

In de zomermaanden (van 1 juni tot 1 oktober) op zaterdag en zondag tot 18.00 uur

De Tuin van de Smid is op feestdagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

1e kerstdag gesloten, 2e kerstdag open 10-17, 31 december open 10-17, 1 januari open van 11-17

Route

Het theehuis ligt midden in een polderpark. Parkeren mag niet in het park zelf maar rondom het park is zijn er genoeg mogelijkheden. voor meer informatie, klik op het kopje ROUTE

In geval van nood kunt u de auto bij ons op het terrein parkeren (achter de hooiberg). Dit alleen ter uitzondering, het gaat echt om mensen die zeer slecht ter been zijn. Het park is niet voor auto’s en dat houden wij het liefst ook zo. Graag overleg van te voren.
Ook voor laden en lossen kunt u het terrein op rijden. De auto dient daarna op een van de parkeerplaatsen rond het park te worden geparkeerd.

De verlichting in het park is (met oog op de natuur) schaars. Mocht u ons, bijvoorbeeld voor een feest, ’s avonds bezoeken (in de winter al na 17.00 uur) dan is het aan te raden een zaklamp mee te nemen. Het is echter niet noodzakelijk, want wij zijn ook in het donker te vinden.

Honden

Honden zijn welkom maar, in verband met de loslopende dieren, zowel binnen als buiten aan de lijn.

Email

Wilt u een feest, vergadering of ander evenement bij ons organiseren, of heeft u andere vragen, stel ze via onderstaand contactformulier. Mocht u binnen drie werkdagen geen reactie hebben ontvangen, controleer dan even uw spambox. Mocht u daar ook geen mail van ons vinden, bel ons dan even om het na te vragen. Bedankt!

Huisregels

Op De tuin van de smid doen wij alles met zo veel mogelijk respect voor mensen, dieren en de natuur. Hetzelfde verwachten we van onze gasten. Klik hier voor de Huisregels De tuin van de smid die daar uit voortkomen.

Honden zijn welkom, maar zowel buiten als binnen aan de lijn i.v.m. het loslopend (pluim)vee.

Eigen consumpties zijn op het gehele terrein niet toegestaan, (ook niet op het aangrenzende veld). Uitzondering hierop is babyvoeding en voor een besloten feest eigen taart (daar wordt wel schotelgeld voor gerekend).

Laat de natuur en de dieren met rust en kom niet achter de hekken. Alle dieren op De tuin zijn vluchtdieren, dus loop niet achter ze aan.

Ga respectvol om met het meubilair en de spullen. Dus o.a.:

  • niet klimmen op de kunstwerken, wel op de boomstammen
  • de schommel is alleen voor kinderen onder de 10 jaar
  • zet geleend speelgoed weer compleet terug op zijn plaats

Kinderen mogen binnen en op het terras niet rennen, omdat ze daar tegen personeel met hete drankjes aan kunnen botsen.

Alle kinderen hebben toezicht nodig van ouders of een begeleider, voornamelijk om te zorgen dat bovenstaande huisregels worden nageleefd.

Groepen vanaf 10 kinderen hebben permanent een begeleider nodig. Wij kunnen helpen meedenken over een (betaalde) activiteitenbegeleider, bijvoorbeeld tijdens uw feest op De tuin.

De tuin is het beste te voet of met de fiets bereikbaar. Zet uw fiets in een van de fietsenstallingen. De auto parkeren kan bijvoorbeeld op de Zaalbergweg of bij de Lammebrug (niet bij camping de Stochemhoeve!). Auto’s kunnen alleen ter grote uitzondering op het terrein geparkeerd worden (overleg met het personeel).

Wij houden ons strikt aan de wetgeving rond alcoholgebruik en schenken niet aan jongeren onder de 18 jaar; ook niet tijdens feesten.