Blog

Wildernisfestival

wildernisvk-02 wildernisvk-03
wildernisvk-25 wildernisvk-15

Augustus was de natste maand van de eeuw, maar op de dag van het Wildernisfestival, 24 augustus, scheen de zon uitbundig. Wij zagen dat als een natuurlijke beloning voor de groep van 10 vrijwilligers die er bijna een jaar lang enthousiast aan hebben gewerkt.

Het festival in een paar cijfers:
55 crowdfunding donateurs
3 officiële beveiligers
10 vrijwillige toezichthouders
85 vrijwilligers
1 EHBO bus met drie man
400 ledlampjes
3000 biertjes
9 dj’s
11 bands
6 theateracts
7 workshops
150 bezoekers onder de 12
5 wassen theedoeken
1 vuilniszakje zwerfafval.

wildernisvk-17

Echt waar, 1 vuilniszakje zwerfafval. Het was een opgeruimd festival, in alle opzichten. Op het terrein van De tuin van de smid werd gelachen en lekker gegeten en gedronken en genoten van de sfeer.
Kinderen deden oud-Hollandse spelen en lieten zich schmincken met ecologische schminck. Er werd geacrobatiekt en gebalanceerd op het koord. Er werd gedanst op al die verschillende bands en gelachen om de theateracts. Met trots kunnen we zeggen dat het echt feest was voor iedereen. Volgens de mannen van de beveiliging is er geen onvertogen woord gevallen. Ook zij waren laaiend enthousiast over de sfeer op het terrein.

wildernisvk-18 wildernisvk-09 wildernisvk2-01
wildernisvk-41 De dieren hebben we overdag verzameld in een eigen wei, naast de kippen. ‘s Avonds na 22 uur zochten ze hun weg terug naar de hooiberg. Op het dak van hun slaapplek gaf Beans and Fatback ondertussen een geweldig optreden voor honderden mensen. En de schapen vonden het prima. Alsof ook zij trots waren deel te nemen aan een van de bijzonderste evenementen van Leiden. Tot volgend jaar!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SLIDESHOW – klik op de foto om naar de volgende te gaan