Van 30 mei tot 1 augustus 2022 is in De tuin van de smid de tentoonstelling ‘Geweven tapijten’

van Celine Michel te zien.

Het werk van Celine Michel bestaat voor een deel uit olieverfschilderijen, maar vooral uit weefsels van portretten van Afrikaanse mensen. Dit thema is een uitdrukking van het gevoel dat Michel heeft ontwikkeld voor Afrika, waar zij als kind woonde en later terugkeerde om Burkina Faso te bezoeken. Naast de traditionele klederdracht zijn het voor haar vooral de vrolijke levensuiting en cultuur van Afrika die haar aandacht vangen.

De passie van Celine Michel voor deze kunstvorm, die zij nu negen jaar bedrijft, is destijds aangewakkerd door een geweven tapijt in Peru, het land waar haar ouders ontwikkelingswerk deden. Michel was pas vijf jaar oud toen zij fantaseerde over hoe dat kleed gemaakt moest zijn. Het werk dat deze Peruaanse vrouwen dagelijks doen om brood op tafel te brengen stimuleert haar om weven te zien als een toewijding. Ondanks de kleine tegenslagen die zij tegenkomt en voelt zij zich vereerd dit als haar werk te zien.

 

Haar weefsels vinden dus hun oorsprong in de schilderijen die zij eerst van een foto maakt, via welk proces zij al keuzes maakt als het gaat om welke kleuren zij wil gebruiken en welke kleurvlakken zij hanteert, wat resulteert in de weefsels!

Voor meer informatie en werken: www.celineschilderingen.nl

 

Op de dagen dat De groene zaal gereserveerd is voor vergaderingen of feesten, is de expositie helaas niet te bezichtigen. Wil je er zeker van zijn dat je de expositie kunt komen bekijken, bel dan even met De tuin.

De tuin van de smid
Polderpad 8
2322 LB Leiden
071 – 7501796
www.detuinvandesmid.nl

 

Wil je in het vervolg onze nieuwsbrieven ontvangen? Meld je dan hier aan: