Op zondag 3 september was het Oogstmarkt op het terrein van De tuin van de smid. Deze markt werd georganiseerd door Stichting Groen Cronesteyn in samenwerking met Tuinvereniging Cronesteyn en De tuin van de smid.

Grote belangstelling was er ook voor de fotowedstrijd. Om te beginnen waren er 431 inzendingen van 81 fotografen. De voorzitter van Stichting Groen Cronesteyn zei daarover: ‘Nu ben ik talloze keren in Cronesteyn geweest, maar hier sta ik echt van te kijken: ik wist niet dat het park zó mooi was!’ Het was dus een pittige klus dus voor de jury, bestaande uit Henk Aschman van de Leidse vereniging van amateurfotografen en beroepsfotograaf Winand Stut. Zij kozen uit al die inzendingen twaalf foto’s, voor elke maand één.

De foto’s die werden genomineerd hangen tentoongesteld in de De groene zaal bij De tuin van de smid. Er is ook een kalender te koop.

Ruim 200 mensen brachten hun stem uit tijdens de wedstrijd op de Oogstmarkt. Winnaars zijn Marja Meijering en Yvonne van Dam met een gedeelde eerste prijs en Bep van Pelt met de tweede prijs.

Op de dagen dat De groene zaal gereserveerd is voor vergaderingen of feesten, is de expositie helaas niet te bezichtigen. Wil je er zeker van zijn dat je de expositie kunt komen bekijken, bel dan even met De tuin.

De tuin van de smid
Polderpad 8
2322 LB Leiden
071 – 7501796
www.detuinvandesmid.nl

Wil je in het vervolg onze nieuwsbrieven ontvangen? Meld je dan hier aan: