verhuur algemeen

 • bbq buffet buiten
 • theehuis in de avond
 • de kas in de avond
 • kas sfeer 2
 • Kas sfeer met bar
 • tuinzaal-6lichter
 • biologisch-7
 • hooiberg met dieren
 • feestjes-23
 • biologisch-2
 • De kas overzicht vanuit gang
 • De kas overzicht met hooiberg
 • De groene zaal overzicht

Zoekt u een locatie voor een bijeenkomst, midden in de natuur en toch vlak bij het centrum van Leiden? 'De tuin van de smid' beschikt over vier te verhuren ruimtes. Het theehuis zelf, De groene zaal, De kas en De hooiberg. De ruimtes zijn geschikt voor diverse soorten bijeenkomsten. Zakelijke bijeenkomsten zoals vergaderingen, trainingen en cursussen. Feesten zoals verjaardagen, bruiloften, recepties, familiedagen, kinderfeestjes en dansfeesten. Ook is er de mogelijkheid tot het afscheid nemen van een dierbare.

Rond het park zijn voldoende gratis parkeerplekken en De tuin heeft ook contacten met verschillende rederijen die uw gasten aan het begin van het Polderpad kunnen afzetten en na het feest weer ophalen.

De groene zaal en De kas: Dit zijn de zalen bij binnenkomst links (De kas ook buitenom). Deze kunnen dienst doen als vergader-, cursus- of feestruimte. Met beide sfeervolle zalen beschikt u ook over uw eigen stuk terras. De ruimtes zijn even groot (beide 100 m2) maar zijn verschillend qua uitstraling. De groene zaal heeft een wat intiemere, knussere sfeer, een prachtige lange boomtafel en een kitchenette. De kas ligt als een serre aan De groene zaal, is licht, oogt landelijk en is ook zeer sfeervol met het huiselijke zitje, de bar en de vele planten. De Groene zaal en De kas zijn de hele week te huur, van de ochtend tot na middernacht. Ze kunnen los van elkaar of gezamenlijk gehuurd worden. Voor zakelijke verhuur hanteren wij andere tarieven dan voor feesten en partijen.

Het theehuis: De ruimte bij binnenkomst rechts is alleen na openingstijden te huur, dus vanaf 17 (of in zomerse weekenden 18 uur) tot na middernacht. U kunt dan ook het terras en het omliggende terrein gebruiken. In het theehuis kunnen wij aan de lange tafels een diner serveren voor ongeveer 65 personen (wanneer u er een extra zaal bij betrekt, is een groter aantal uiteraard ook mogelijk). Kiest u voor een ‘walking diner’, dan is er per zaal plek voor ongeveer 90 gasten. Bij een staande receptie of als er gedanst gaat worden halen we de tafels weg. Dan kunt u terecht met circa 120 gasten in één zaal.

De hooiberg: Op dit moment is de hooiberg 'under construction' en dus niet te huur.

De hooiberg is een vrijstaand gebouw waarvan een gedeelte kan worden gehuurd. Deze ruimte ademt een landelijke sfeer en leent zich goed voor een klein gezelschap. In de zomer is het lekker koel, in de winter staat er een kacheltje.
De kinderfeestjes vinden hier plaats. Ook wordt de ruimte gebruikt voor trainingen, soms in combinatie met de Groene zaal.

Een indicatie van de zaalhuur voor feesten en partijen vindt u hier: prijslijst zaalhuur feest.

Op maat: Of het nu om een feest, een afscheid, een teamuitje of een vergadering gaat, wij denken graag met u mee! Neem contact op om uw wensen met ons te bespreken. Binnen een week ontvangt u een offerte op maat of maken we een afspraak om er op locatie samen voor te gaan zitten.

Wij hanteren Uniforme Voorwaarden Horeca voor alle reserveringen.