menukaart

 • EKO_Horeca_goud
 • pistolet
 • vaderdagaanbieding
 • ontbijtje
 • biologisch-11
 • schaal met zoet
 • vegan high tea

De tuin van de smid wil graag bijdragen aan een gezonder milieu. Daarom werken wij zoveel mogelijk met biologische en duurzame (streek)producten. Ons gouden Eko-keurmerk geeft aan dat onze inkopen voor meer dan 80% van biologische oorsprong zijn en dat we in onze bedrijf groen en maatschappelijk verantwoord ondernemen.  

Klik op: menukaart juli

Boerderijs ijsjeskaart

Je kunt op De tuin ook neerstrijken voor een uitgebreide high tea. Dan krijg je bijvoorbeeld een seizoenssoepje, sandwiches, quiche of wrap en allerlei zoete hapjes zoals een puntje taart, brownie en bonbons. En er wordt natuurlijk onbeperkt thee geschonken. De kosten bedragen €23,50 pp. Bubbels kunnen erbij besteld worden en gaan per fles. We kunnen ook een compleet vegan high tea verzorgen. Bel of mail je even van tevoren om te reserveren?

 

(Streek)producten informatie

 • Wilde weide kaas van Kaasboerderij Vierhuizen. De herkomst van de melk van deze kaas is uit het Groene Hart. De kaas wordt op ambachtelijke, biologische en natuurvriendelijke wijze geproduceerd en is beroemd om de uitmuntende smaak.
 • Broodproducten van Carl Siegert. De bakkers zijn voorstander van duurzaam ondernemen en gebruiken daarom vrijwel uitsluitend biologische ingrediënten die tot aan de oorsprong te traceren zijn. De biologische tarwesoorten groeien voornamelijk in de Noordoostpolder, het meel wordt tussen de molenstenen van Hollandse korenmolens gemalen.
 • Tony Chocolonely. De chocolade van Tony Chocolonely is gemaakt van fairtrade cacao, waarbij het bedrijf  continu blijft strijden voor betere prijzen voor de boeren in West Afrika. Het streven is naar een 100% slaafvrije chocolade. De tuin van de smid verkoopt de 50 grams-reepjes in verschillende smaken.
 • Biologisch Gulpener bier. De brouwerij produceert gecertificeerd biologisch bier. Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat hoog in het vaandel. Op de menukaart heeft De tuin van de smid verschillende soorten, waaronder altijd een biertje van het seizoen.
 • Rinse appelstroop van Crombach. Het (onbespoten) fruit van de hoogstamrassen  is zongerijpt en niet geplukt maar geraapt. Doordat er geen suikers zijn toegevoegd is de stroop iets zuurder van smaak.
 • Bitterballen en tonijn van de Vegetarische Slager. Samen met zijn team  heeft de biologische akkerbouwer Jaap Korteweg een ideaal, en dat is om vleeseters te laten beleven dat ze niets hoeven te missen als ze het vlees één of meer dagen achterwege laten. Hij onderscheidt zich met een geheel nieuw generatie vlees- en visvervangers die volgens topchefs niet van echt te onderscheiden zijn. De soya die gebruikt wordt is GMO-vrij en komt uit kleinschalige teelt waar geen bossen voor gekapt werden.
 • The Dutch Weedburger is een van de gezondste hamburgers ter wereld. De burger zelf is gemaakt van soja en zeewier, het broodje is heldergroen van een microlag vol goede eiwitten en omega-vetzuren. De saus is verrijkt met zeesla. De burger is plantaardig, dus vegetarisch, veganistisch, kosher en halal.

 

Allergiekaart

Op de menukaart staan meerdere producten die gluten-, noten-, of lactosevrij zijn.  Het brood is vrij van lactose en soya maar wordt wel gemaakt in een fabriek waar noten verwerkt worden.

Op verzoek passen we een gerecht aan aan uw specifieke wensen. Wij vragen u aan te geven als u een allergie of intolerantie heeft.

De tuin van de smid doet de uiterste best om processen goed te scheiden. Het blijft echter een open keuken. Bij extreem zware toleranties blijft het verstandig geen producten uit ons restaurant te eten.