Duurzaamheid

Klimaatverandering | CO2

We willen zuinig omgaan met de aardbol waar we op rond stappen. Daarom proberen we op zo veel mogelijk vlakken ons steentje bij te dragen. Met 72 zonnepanelen op het dak produceren we onze eigen duurzame energie en werken we aan het verkleinen van onze co2-voetafdruk.

Autovrij

Wij zijn een wandel- en fietslocatie bij uitstek; auto’s blijven zo veel mogelijk buiten het park. Onze locatie ligt midden in polderpark Cronesteyn waar je, voor of na een kopje koffie of goede lunch, je groene hart kunt ophalen met een lekkere wandeling. Op het terrein is minimaal autoverkeer mogelijk en dat houden we graag zo.

Biologisch en vegetarisch

Onze menukaart is 100% vegetarisch en deels vegan. Het is bekend dat een vegetarische of beter nog veganistische levensstijl, een grote impact heeft op je co2-voetafdruk. Zelfs de dieren, die we puur voor de gezelligheid houden, krijgen bij ons biologische voeding. We hebben het gouden EKO keurmerk. Wat dit betekent? Het is een garantie dat minimaal 80% van onze inkoop biologisch is (dit wordt per kwartaal gecheckt). Het betekent ook dat je als bedrijf meetbare duurzame doelen stelt op het gebied van afval, energie, schoonmaakmiddelen en sociaal beleid. 

Hergebruiken afval

We hergebruiken waar mogelijk; lege frisflesjes worden bloemvaasjes, autobanden worden schommels, onze varkens eten de groenterestjes uit de keuken. Al het afval dat we creëren wordt gescheiden en per e-bike afgevoerd door de InzamelHelden. Het concept is een one-stop-and-go systeem waarin veel minder vervoersbewegingen nodig zijn dan wanneer verschillende partijen met vrachtauto’s het vuilnis op komen halen.

Nog meer goed doen kan altijd, we blijven graag verbeteren. Tips en tricks zijn welkom!

Je eigen CO2 voetafdruk

Bij De tuin van de smid kun je met al het bovenstaande verantwoord lunchen, dineren, feesten en vergaderen. Hiermee draag je zelf ook bij aan je eigen co2 voetafdruk.

Tot gauw ziens!