Menukaart | Arrangementen

Klik hier voor onze wisselende menukaart.

De tuin van de smid ligt midden in Polderpark Cronesteyn in Leiden en is het hele jaar door geopend. Voor de openingstijden klik hier.

In onze polderoase serveren we een kop koffie of thee met een lekker taartje, een uitgebreide lunch, een feestelijke high tea of heerlijk diner. Op het krijtbord vind je de verse salades, soepen en shakes van het seizoen.

Onze chef is zeer creatief en vindingrijk en ziet het als een uitdaging om iedereen te laten genieten, zonder iets te missen. Al het eten wordt met aandacht bereid en gepresenteerd. Als het even kan gebruiken we hierbij bloemen uit eigen tuin.

Op ons menu staat (hopelijk) voor ieder wat wils. Glutenvrij, lactose, vegan; we houden graag rekening met allergieën en dieetwensen. Uitgebreide informatie over allergenen is aanwezig achter de bar. Vraag er gerust naar.

Wij serveren 100% vegetarisch (en deels vegan) eten. We vinden dat dieren niet op een bord thuishoren en verkleinen hiermee ook heel actief onze belasting van de aarde. Bovendien laten we iedereen graag zien en proeven hoe afwisselend, smaakvol en divers de vegetarische keuken is.

De tuin van de smid draagt graag bij aan een gezond milieu. Daarom werken we met biologische producten. Ook met diverse dieetwensen kun je bij ons goed terecht. In 2018 kregen wij het Gouden EKO-keurmerk, hier zijn we heel trots op!

Wil je wat meer weten over onze leveranciers en producten, klik dan hier.

Arrangementen

Als je bij ons een zaal huurt nemen we persoonlijk met je door welke wensen je hebt voor de catering: extra zoet bij de koffie en thee, een lunch, high-tea of diner.

De maaltijd serveren we graag in de vorm van een buffet. In de zomer kan dit bijvoorbeeld worden aangevuld met een barbecue. We zorgen er in ieder geval voor dat alles er feestelijk uitziet met veel kleur en bloemen uit de tuin. En hou je van een festivalsfeer? Dan nodigen we één of meer foodtrucks uit op het terrein. Kortom: er is van alles mogelijk!