Hier op De tuin wordt alles met liefde bereid, volledig vegetarisch en met veelal biologische ingrediënten. Klik op de links hieronder voor al het lekkers. Eet smakelijk!

De tuin van de smid ligt midden in Polderpark Cronesteyn in Leiden en is het hele jaar door geopend. Voor de openingstijden klik hier.

High tea

Een High tea bij de De tuin van de smid betekent niet alleen genieten van verleidelijke zoete en hartige hapjes, seizoenssoep, quiche en thee maar ook van de polder, wind in je haren, de dieren en de gastvrije sfeer in ons prachtige theehuis. Alles is biologisch en vegetarisch.

Voor 27,50 euro per persoon geniet je van de heerlijkste thee en vegetarische en biologische Tuin-specialiteiten. Prijs voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar is 17,50 euro. Natuurlijk kun je ook een glaasje prosecco bestellen om het extra feestelijk te maken (niet inclusief).

Je kunt ook een High tea cadeaubon via de site bestellen of ophalen bij de kassa van De tuin.

Ons menu

Op ons menu staat voor ieder wat wils. Glutenvrij, lactose, vegan; we houden graag rekening met allergieën en dieetwensen. Uitgebreide informatie over allergenen is aanwezig achter de bar. Vraag er gerust naar.

Wij serveren 100% vegetarisch (en deels vegan) eten. We vinden dat dieren niet op een bord thuishoren en verkleinen hiermee ook heel actief onze belasting van de aarde. Bovendien laten we iedereen graag zien en proeven hoe afwisselend, smaakvol en divers de vegetarische keuken is.

De tuin van de smid draagt graag bij aan een gezond milieu. Daarom werken we met biologische producten. Ook met diverse dieetwensen kun je bij ons goed terecht. In 2018 kregen wij het Gouden EKO-keurmerk, hier zijn we heel trots op!

Arrangementen

Als je bij ons een zaal huurt nemen we persoonlijk met je door welke wensen je hebt voor de catering: extra zoet bij de koffie en thee, een lunch, high-tea of diner.

De maaltijd serveren we graag in de vorm van een buffet. In de zomer kan dit bijvoorbeeld worden aangevuld met een barbecue. We zorgen er in ieder geval voor dat alles er feestelijk uitziet met veel kleur en bloemen uit de tuin. En hou je van een festivalsfeer? Dan nodigen we één of meer foodtrucks uit op het terrein. Kortom: er is van alles mogelijk!