Menukaart | Arrangementen

De tuin van de smid ligt midden in Polderpark Cronesteyn in Leiden en is het hele jaar door geopend. Voor de openingstijden klik hier.

In onze polderoase serveren we een kop koffie of thee met een lekker taartje, een uitgebreide lunch, een feestelijke high tea of heerlijk diner. Op het krijtbord vind je de verse salades, soepen en shakes van het seizoen.

Klik hier voor onze dag-menukaart.

Dineren bij de smid

In de wintermaanden kun je een keer per maand bij De tuin van de smid aanschuiven voor een bijzonder en smaakvol plantaardig 5 gangen menu. Check de reserveer-pop up voor de data van het eerstvolgende diner.
De chef kijkt ernaar uit om jou een onvergetelijke avond te bezorgen met verrassende gerechten, passend bij het seizoen en voortbordurend op de succesvolle smaken van de afgelopen zomeravonden. Het menu wordt in de week voor het diner bekend gemaakt.

Het 5 gangen menu kost 54,50 euro excl. dranken. Bekijk het menu van november voor een impressie.

Er is beperkt plek dus we raden om te reserveren. Dit kan tot 20.00 uur. De tuin is open tot 22.00 uur. In het park is het tegen die tijd redelijk donker, dus hou hier rekening mee op de terugreis. Natuurlijk houden we rekening met dieetwensen en allergieen.

Er kan, naast onze mooie wijnkaart, ook voor de heerlijke wijnen van dse bodem worden gekozen. Klik hier voor de wijnkaart van Het Betuws Wijndomein.

High tea

Een High tea bij de De tuin van de smid betekent niet alleen genieten van verleidelijke zoete en hartige hapjes, seizoenssoep, quiche en thee maar ook van de polder, wind in je haren, de dieren en de gastvrije sfeer in ons prachtige theehuis. Alles is biologisch en vegetarisch.

Voor 27,50 euro per persoon geniet je van de heerlijkste thee en vegetarische en biologische Tuin-specialiteiten. Prijs voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar is 17,50 euro. Natuurlijk kun je ook een glaasje goede prosecco bestellen om het extra feestelijk te maken (niet inclusief).

Reserveren voor een High tea kan op maandag t/m zaterdag (vanaf 1 oktober ook weer op zondag). Je kunt ook een High tea cadeaubon via de site bestellen of ophalen bij de kassa van De tuin.

Ons menu

Onze chef is zeer creatief en vindingrijk en ziet het als een uitdaging om iedereen te laten genieten, zonder iets te missen. Al het eten wordt met aandacht bereid en gepresenteerd. Als het even kan gebruiken we hierbij bloemen uit eigen tuin.

Op ons menu staat voor ieder wat wils. Glutenvrij, lactose, vegan; we houden graag rekening met allergieën en dieetwensen. Uitgebreide informatie over allergenen is aanwezig achter de bar. Vraag er gerust naar.

Wij serveren 100% vegetarisch (en deels vegan) eten. We vinden dat dieren niet op een bord thuishoren en verkleinen hiermee ook heel actief onze belasting van de aarde. Bovendien laten we iedereen graag zien en proeven hoe afwisselend, smaakvol en divers de vegetarische keuken is.

De tuin van de smid draagt graag bij aan een gezond milieu. Daarom werken we met biologische producten. Ook met diverse dieetwensen kun je bij ons goed terecht. In 2018 kregen wij het Gouden EKO-keurmerk, hier zijn we heel trots op!

Wil je wat meer weten over onze leveranciers en producten, klik dan hier.

Arrangementen

Als je bij ons een zaal huurt nemen we persoonlijk met je door welke wensen je hebt voor de catering: extra zoet bij de koffie en thee, een lunch, high-tea of diner.

De maaltijd serveren we graag in de vorm van een buffet. In de zomer kan dit bijvoorbeeld worden aangevuld met een barbecue. We zorgen er in ieder geval voor dat alles er feestelijk uitziet met veel kleur en bloemen uit de tuin. En hou je van een festivalsfeer? Dan nodigen we één of meer foodtrucks uit op het terrein. Kortom: er is van alles mogelijk!