ROUTE

fietslooproute

De tuin van de smid ligt midden in een polderpark. Het terrein is zeer makkelijk te voet of per fiets te bereiken. Wandelend is de route vanaf de kruising kanaalweg/spoor naar onze achteringang het kortst.

Parkeren

'De tuin van de smid' ligt op 5 minuten loopafstand. Parkeren mag niet in het park zelf (ook niet bij de naastgelegen camping) maar rondom het park zijn er genoeg mogelijkheden.

Parkeren kan bijvoorbeeld bij Tuinvereniging Cronesteyn, te bereiken via de Vrouwenweg. Je wandelt dan in ongeveer 15 minuten naar ons toe. 

hoek Melchior Treublaan/ Kanaalweg

Betaald parkeren. 

let op: door de nieuwe tunnel onder het spoor is de kruising Kanaalweg/Melchior Treublaan veranderd. Neem de afslag Kanaalweg/Lorentzkade richting de parkeerplekken bij de Melchior Treublaan. 

 

zo dus...

Industrieterrein Roomburg

Vrij parkeren. U kunt op verschillende delen van de Zaalbergweg (parallel aan het spoor) vrij parkeren, maar helemaal aan het einde en op een aantal hoeken staan wel verbodsborden/gele strepen i.v.m. vrachtwagens die moeten kunnen keren. Let dus goed op waar u de auto zet; er wordt ook in het weekend gecontroleerd! 

Lammenbrug

Bij de Lammenbrug zijn gratis openbare parkeerplaatsten. Dit is iets verder lopen dan de bovenstaande parkeerplaatsen (ca 10 min), maar wel een mooie wandeling door het kasteelbos.

Openbaar vervoer

Kom met de trein of bus naar Station Leiden Lammenschans (11 minuten lopen),

neem bus 45 naar de halte Cronesteinflat (15 min lopen),

of neem (niet in het weekend) bus 186/187 naar de Zaalbergweg (9 minuten lopen).

 

Toch met de auto?

Voor laden en lossen kunt u het terrein op rijden. De auto dient daarna op een van de parkeerplaatsen rond het park te worden geparkeerd. Om bij ons te komen volg Europaweg/Lammebrug Lammenschansplein, dan de ventweg Vrouwenweg/ Vlietweg/ Cronesteijn langs het kanaal. Ons adres is Polderpad 8.

Het park is niet voor auto's en dat houden wij het liefst ook zo. In geval van nood kunt u de auto bij ons op het terrein parkeren (rechts achter de hooiberg). Dit alleen ter uitzondering, het gaat echt om mensen die zeer slecht ter been zijn. Ook DJ's, bands, trainers en anderen die veel spullen vervoeren verzoeken wij even vooraf met ons te overleggen als ze met de auto moeten komen (071-7501796).

 

In het donker

Het theehuis ligt midden in een polderpark. De verlichting in het park is (met oog op de natuur) schaars. Mocht u ons, bijvoorbeeld voor een feest 's avonds bezoeken (in de winter al na 17.00 uur) dan is het aan te raden een zaklamp mee te nemen. Het is echter niet noodzakelijk, want wij zijn zeker ook in het donker te vinden.